گروه سیاسی مشرق ــ گروههای سیاسی اصولگرایان در حال انجام رایزنیهای مختلف برای تبیین گفتمانهای خود برای انتخابات آتی هستند. گفتمانهایی که قرار است در انتخابات ریاست جمهوری دولت یازدهم تواناییهای خود را در عرصه فرهنگ، اقتصاد و سبک زندگی اسلامی به معرض انتخاب مردم بگذارد.
به گزارش "تهران امروز"، با داغ شدن بازار رايزنيهاي انتخاباتي، ديروز خبر رسيد كه جمعيت ايثارگران از جمله تشكلهاي اصولگرا قرار است طي هفته جاري ديداري با آيتالله مصباح يزدي رهبر معنوي جبهه پايداري داشته باشد.
به گزارش "تهران امروز"، با داغ شدن بازار رايزنيهاي انتخاباتي، ديروز خبر رسيد كه جمعيت ايثارگران از جمله تشكلهاي اصولگرا قرار است طي هفته جاري ديداري با آيتالله مصباح يزدي رهبر معنوي جبهه پايداري داشته باشد.
تحركات چهرهها و گروههاي سياسي براي انتخابات رياست جمهوري طي هفته گذشته همچنان ادامه داشت. در يك سو همزمان با فعاليتهاي مستقل نامزدهاي احتمالي انتخابات رياستجمهوري شاهد مذاكرات گروهها و تشكلهاي سياسي با همديگر براي رسيدن ائتلاف بر سر نامزد مشترك هستيم. در همين خصوص ايثارگران ديداري با آيتالله مصباح و جبهه پيروان ديداري با آيتالله مهدوي كني در قم و تهران خواهند داشت. از سوي ديگر چهرههاي اصلاحطلب نيز براي آنكه از سد فيلتر شوراي نگهبان عبور كنند تلاش دارند مواضع خود را در خصوص مسائل مختلف از جمله حوادثي كه به فتنه 88 منتهي شد روشن كنند.
ديدار ایثارگران با آیتالله مصباح
با داغ شدن بازار رايزنيهاي انتخاباتي، ديروز خبر رسيد كه جمعيت ايثارگران از جمله تشكلهاي اصولگرا قرار است طي هفته جاري ديداري با آيتالله مصباح يزدي رهبر معنوي جبهه پايداري داشته باشد. كوهي مسئول دفتر جمعیت ایثارگران ضمن تاييد اين خبر در رابطه با تعیین زمان دیدار اعضای جمعیت ايثارگران با آيتالله مصباح یزدی از سوی دفتر رهبر معنوي «پايداري» به باشگاه خبرنگاران گفت: زمان مقرر شده از سوي دفتر آيتالله مصباح برای دیدار اعضای شورای مرکزی روز دوشنبه 18 دی عنوان شده است. قطعي شدن تاريخ ديدار ايثارگران با آيتالله مصباح در حالي است كه چندي پيش، اعضاي جمعيت رهپويان از طيف تحولخواهان با آيتالله مصباح يزدي ديدار داشتند. گفته شده در اين ديدار مسائل كلان انتخاباتي و نه مصاديق مورد بحث و بررسي قرار گرفته است. همچنين پيشتر خبر رسيده بود كه جبهه پيروان خط امام و رهبري از طيف سنتي اصولگرايان خواستار ديدار با آيتالله مصباح يزدي هستند. با اين حال حبييب الله عسگراولادي دبيركل اين جبهه گفته بود كه تاكنون درخواستي براي ديدار با رهبر جبهه پايداري نداشتهاند. در عين حال جبهه پيروان خط امام و رهبري نيز طي هفته جاري نشستي با جامعه روحانيت مبارز خواهند داشت.
مخالفت شاگردان آيتالله با ائتلاف دولت-پايداري
به رغم رايزنيهاي پايداريها با دولت بر سر حمايت از نامزد مشترك، ديروز قاسم روانبخش از نزديكان آيتالله مصباح يزدي و عضو طيف «قم» پايداري شرط و شروط جديدي درباره ائتلاف با دولت مطرح كرد. او با تاكيد بر اينكه پايداري با فتنه و انحراف داراي زاويه است،به ايلنا گفت: نباید فراموش کرد دولت حق معرفی نامزد برای انتخابات را نداشته و تنها مجری آن است. با اين حال روانبخش اعلام كرد اگر «جريان فكري» كه از سوي «دولت» معرفي ميشود با انحراف زاويه نداشته باشد، بدون ترديد در چارچوب بررسي جبهه پايداري قرار نخواهد گرفت. اعلام مخالفت ائتلاف پايداري و دولت در حالي از سوي روانبخش مطرح ميشود كه قبلا نيز كامران باقري لنكراني گفته بود با جريان حاشيه ساز دولت هيچ گاه ائتلاف نخواهيم كرد.
نامزد پايداري، بهمن ماه مشخص ميشود
البته روانبخش طي گفت وگوي ديگري كه داشت خيال حاميان اين جبهه را از بابت احتمال ائتلاف با دولت راحت كرد. اين شاگرد آيتالله مصباح تلويحا گفت كه نامزد اين جبهه براي انتخابات رياستجمهوري از فيلتر شوراي فقها عبور كرده و سپس اعلام ميشود. اين اظهارات پس از آن بيان شد كه شايعه احتمال ائتلاف پايداري با دولت بين حاميان پايداري قوت گرفت.
روانبخش كه با فارس گفتوگو ميكرد با بیان اینکه کمیته سیاسی جبهه پایداری در حال بررسی گزینههای مختلف برای انتخابات ریاستجمهوری است، افزود: بعد از این مرحله کمیته سیاسی نظر خود را به شورای مرکزی منتقل میکند و با اعلام نظر این شورا، مصوبه به شورای فقها میرود و زمانی که فضا انتخاباتی شود، ما گزینه خود را معرفی خواهیم کرد. وی با بیان اینکه جبهه پایداری حدوداً 6 تا 7 نامزد را در فهرست حمایتی خود قرار داده است،گفت: کمیته سیاسی تا اواخر بهمنماه کار خود را تمام و نامزد جبهه را به شورای مرکزی معرفی میکند چراکه ما باید همه افرادی که در مظان کاندیداتوری هستند یا فکر میکنیم مفیدند را شناسایی کنیم.
ماجراي ديدار «صداي ملت» با هاشمي
ماجراي دعوت از هاشمي براي نامزدي در انتخابات رياستجمهوري نيز طي روزهاي اخير خبر ساز شده است. بنا به گزارش خبرگزاريها، برخي نمايندگان به مجلس تحت عنوان ليست «صداي ملت» ديداري با رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام داشته و از او خواستهاند در انتخابات رياستجمهوري پيش رو نامزد شود. اما اين خبر چند بار از سوي علي مطهري، ليدر اين ليست تكذيب و تاييد شد. مطهري در واكنش به خبر اوليه دعوت اين ليست از هاشمي براي نامزدي در انتخابات رياستجمهوري ضمن تكذيب آن گفت: صدای ملت هنوز تشکلی پیدا نکرده است. چنین چیزی (دعوت از هاشمی برای کاندیداتوری) نبوده و بنده از آن اطلاع ندارم. اين نماينده مردم تهران در ادامه اساس اين جلسه را تكذيب كرده و گفت: در چند روز اخیر دیداری با آقای هاشمی نداشتیم.
اما به فاصله يك روز پس از اين تكذيب، مطهري در گفتوگو با خبرگزاريهاي مختلف اصل ديدار با هاشمي و دعوتاش براي نامزدي در انتخابات رياستجمهوري را تاييد كرد. وي در خصوص ديدارش با هاشمي به ايلنا گفت: ما به همراه چند نفر از همفکران خود تقریبا حدود سه هفته پیش خدمت آيتالله هاشمی رفسنجانی رسیدیم. مطهری تصریح کرد: من در آن جلسه گفتم که در شرایط کنونی کشور و در شرایطی که در حالت اضطراری قرار داریم و اقتصاد، فرهنگ و سیاست خارجی ما با مشکلاتی روبهرو شده است، کاندیداتوری آیتالله هاشمی برای یک دوره 4ساله ميتواند کمک کند. بر اساس اظهارات اين نماينده مردم تهران،هاشمي پيشنهاد مطهري براي نامزدي در انتخابات را نپذيرفت. بر اين اساس بهانه هاشمي براي رد پيشنهاد مطهري شرايط نامساعد جسمي بود. با اين حال هاشمي به مطهري وعده داد كه اگر كانديداي معتدل و مقبولي باشد از او حمايت خواهد كرد.
سيدحسن خميني بهترين گزينه است
هر چند حجتالاسلام سيدحسن خميني بارها اعلام كرد براي انتخابات رياستجمهوري سال 92 برنامهاي ندارد ولي ديروز بار ديگر نام او از سوي سايت ارگان دولت به عنوان نامزد احتمالي انتخابات رياستجمهوري مطرح شد. بر اساس گفتوگويي كه اين سايت با محمد زارع فومني داشت، وي گفت: اگر سید حسن خمینی وارد عرصه انتخابات رياستجمهوری یازدهم بشود، نه تنها اصلاحطلبان، بلکه اصولگرایان میانه رو و معتدل نیز به وی رأی خواهند داد. فومني كه با عنوان «دبیر کل جبهه مردمی اصلاحات» گفتوگو ميكرد خاطرنشان كرد: سید حسن خمینی بهترین گزینه اصلاحطلبان است. در عين حال شبكه ايران پيشبيني كرد «سید حسن خمینی وارد فضای انتخاباتی ميشود تا اصلاحطلبان را تشویق به حضور در انتخابات رياستجمهوری کند». تمايل شديد حاميان دولت به نامزدي سيد حسن خميني در حالي است كه رسانههاي دولت همواره مواضع تندي عليه نوه بنيانگذار انقلاب داشتند.
دولت وحدت ملي عملي نيست!
محمدرضا عارف از نامزدهاي جبهه اصلاحات در انتخابات رياستجمهوري، طي گفتوگويي «دولت وحدت ملي» را به هيچ وجه عملي ندانست. اين اظهارات در حالي از سوي عارف مطرح ميشود كه ساير همفكران وي در جبهه اصلاحات تلاش دارند «دولت وحدت ملي» را ايدهاي عملي و كارآمد جلوه دهند.
معاون اول دولت اصلاحات كه حمايت انتخاباتي بخش كوچكي از جريان اصلاحات را به همراه دارد،در بخش ديگري از مصاحبه خود با مواضع اخير خاتمي براي آزادي زندانيان سياسي مخالفت كرد. وي صراحتا با بيان اينكه نظام ما نظام شرط پذيري نيست، گفت: باید طبق قانون جلو برویم. بر همین اساس شرط نمی گذارم. جالب آنكه عارف در بخشي ديگر از اين مصاحبه در واكنش به اين سوال كه «آیا شما در صورت حضور در انتخابات به نتیجه آن تمکین می کنید ؟» گفت: حتما این کار را می کنم و به رقیب پیروز در انتخابات تبریک می گویم.
کمال خرازی کاندیدا نمیشود!
از بين تعداد بيشمار كابينه دولت اصلاحات كه نام شان به عنوان نامزد احتمالي انتخابات رياستجمهوري سال آينده مطرح است، ديروز نام سيد كمال خرازي مطرح شد. البته او قبل از آنكه شايعهاي براي احتمال نامزدياش منتشر شود،به آن واكنش نشان داد و تكذيباش كرد. وزیر امور خارجه دولت اصلاحات ميگويد احتمال کاندیداتوری وی شایعه است و در انتخابات کاندیدا نمیشود.
دومين گام انتخاباتي شريعتمداري
محمد شریعتمداری پس از آنكه هفته گذشته رسما ورودش به انتخابات رياستجمهوري دور يازدهم را كليد زد، پایگاه مجازی خود را رونمايي كرد. برپایه این خبر، وزیر بازرگانی دولت اصلاحات شعار «خرد، محکمترین بنیانهاست» را براي انتخابات اين دوره انتخاب و اين شعار را در تابلوي پايگاه اطلاعرسانياش عرضه كرده است. پايگاه اطلاعرساني شريعتمداري شامل تصاوير و اظهارات انتخاباتي وي است.